{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fate: Nastavak podrške SAD-a reformi odbrane i modernizaciji OSBiH

F
21.2.2007. u 13:04
0
0
Fate: Nastavak podrške SAD-a reformi odbrane i modernizaciji OSBiH
0
Fate: Nastavak podrške SAD-a reformi odbrane i modernizaciji OSBiH
Zamjenik pomoćnika ministra odbrane SAD-a za evropsku i NATO-ovu politiku Daniel P. Fate, koji danas boravi u posjeti BiH, još jednom je potvrdio opredjeljenje SAD-a za nastavak podrške našoj zemlji u reformi odbrane i modernizaciji Oružanih snaga BiH.
Nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu Fate je u izjavi novinarima ustvrdio kako je BiH čvrst partner SAD-a.

Ocijenio je kako je u našoj zemlji ostvaren značajan napredak u mnogim oblastima, posebno u reformi odbrane.
To je rezultiralo i prijemom BiH u Partnerstvo za mir, te je zamjenik pomoćnika američkog ministra odbrane uputio čestitke bh. vlastima.

Tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima koje se BiH pružaju putem programa Partnerstvo za mir, te potrebi identificiranja prioriteta buduće reforme odbrambene strukture i njene modernazicije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović iskazao je još jednom opredijeljenost BiH i njenih institucija za put prema NATO-u i Evropskoj uniji.

Kako je kazao, naglašena je potreba poduzimanja narednih reformskih zadataka u svim oblastima, jer pristupanje NATO-u i članstvo u Partnerstvu za mir nije samo reforma OS, nego i reforma u drugim oblastima.

-Uvjereni smo da imamo prijatelja u svijetu koji će pomoći BiH na reformskom putu koji će biti u interesu svih njenih građana, izjavio je Radmanović.

Na sastanku je istaknuta i obaveza BiH za punom saradnjom s Haškim tribunalom, kako je to istaknuto u deklaraciji sa samita NATO-a u Rigi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: