{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fata Orlović nije mogla ugroziti živote policajaca

F
14.4.2009. u 13:18
0
22
Fata Orlović nije mogla ugroziti živote policajaca
0
Fata Orlović nije mogla ugroziti živote policajaca
Sudija Vukoman Petković danas je donio oslobađajuću presudu za Fatu Orlović, obrazlažući da starica od 65 godina nije mogla ugroziti živote pet policajaca.
U devetogodišnjem nastojanju da dođe do pravde i da se iz njenog dvorišta ukloni bespravno sagrađena pravoslavna crkva, Fata Orlović, povratnica u Konjević Polje kod Bratunca, našla se danas ponovo u Općinskom sudu Srebrenica, ali sada kao optužena, i to po drugi put.

Naime, Fata se teretila da je prošle godine fizički nasrnula na pet policajaca koji su obezbjeđivali vjerski objekt u crkvi u Konjević Polju i ometala obavljanje vjerskog obreda, vrijeđajući svećenika.

Na današnjem ročištu u Srebrenici Fata Orlović nije prihvatila optužbe po kojima joj se na teret stavlja vrijeđanje svećenika i policajaca, pa će naredno ročište biti održano u roku od dva mjeseca, uz prisustvo svjedoka.

"Umjesto da crkvu izmjeste, mene optužuju, napadaju i vrijeđaju. Ovo je sramota cijele Republike Srpske. Moja avlija je moje vlasništvo i želim da sud donese odluku da se crkva već jednom izmjesti s ovog mjesta", rekla je Fata Orlović poslije današnje sudske rasprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: