{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fata Orlović i dalje čeka izmještanje crkve

S
10.12.2009. u 10:13
0
46
Fata Orlović i dalje čeka izmještanje crkve
0
Fata Orlović i dalje čeka izmještanje crkve
Skoro pa čitavu jednu deceniju traje agonija nane Fate Orlović koja traži izmještanje pravoslavne crkve bespravno izgrađene u njenom dvorištu u Konjević-Polju. Nudili su joj milione da povuče tužbu, no ona nije pristala, obećavali su joj da će crkva biti 'u što kraćem roku' izmještena, ali taj kratki rok se odužio i još traje. Crkva je i dalje u Fatinom dvorištu.
"Kad Fatu treba kazniti, svi su brzi. Kad crkvu treba izmjestiti iz moje avlije, onda je pravda spora", kazala je nana Fata kada je početkom ove godine osuđena na jednomjesečnu uslovnu kaznu zbog ometanja molitve.

No, i tada je, kako kaže Fata, to učinila samo zbog toga što nisu ispunili data obećanja da će crkvu izmjestiti iz njene avlije.

"Crkva je i dalje tu, prazna i napuštena. Niko i ne dolazi u nju, a ja čekam da je izmjeste", priča Fata za Sarajevo-x.com.

U Konjević-Polju živi sama jer su se njena djeca rasula po svijetu. Ponekad je neko obiđe, progovori sa po nekim komšijom, prolaznikom, no mir i rahatluk koji ima u svom domu i u svojoj avliji ne bi mijenjala nizašta.

"Nemam nikakvih problema. U crkvu dođu samo kad je neki praznik, inače u nju niko ne ulazi. Ja čekam da je izmjeste, borim se za to i borit ću se i dalje", kazala je Fata Orlović.

Za 25. decembra u Opštinskom sudu u Srebrenici zakazano je novo ročište po osnovu njene tužbe, no veliko je pitanje da li će se barem ovog puta na sudu pojaviti tužena strana, jer u posljednje vrijeme to nije bio slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: