{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Fašizam buja svuda oko nas"

F
19.3.2011. u 13:39
0
15
"Fašizam buja svuda oko nas"
0
"Fašizam buja svuda oko nas"
Desetu godinu svog postojanja Društvo "Josip Broz Tito" Sarajevo ispunit će različitim aktivnostima koje su u prvom redu namijenjene mladima, istaknuto je danas na petoj redovnoj skupštini tog društva u Sarajevu.
Predsjednica Društva Ljiljana Smailbegović podnijela je izvještaj o radu Društva u periodu između dvije skupštine, a sekretar Dževad Kapetanović plan rada Društva za ovu godinu.

On je kazao da je planirano raspisivanje literarnog nagradnog natječaja za đake srednjih škola o temi "Antifašizam - naša sadašnjost i naša budućnost", a nakon objavljivljenih rezultata bit će organizovan i okrugli sto o toj temi.

Mladima je namjenjena i javna tribina o položaju mladih u današnje vrijeme i razlikama u njihovom životu u odnosu na mlade generacije u Titovo vrijeme.

Mladi će imati priliku da javno ispolje svoju antifašističku opredijeljenost i prilikom obilježavanja 70. godišnjice ustanka naroda BiH i Hrvatske, 27. jula kada će biti organizovana zajednička centralna svečanost antifašista iz naše zemlje i Republike Hrvatske.

Društvo "Josip Broz Tito" Sarajevo će i ove godine organizovati posjetu svojih mladih članova Kumrovcu, gdje se održava centralna proslava Dana mladosti, a bit će organizovani i izleti u Jablanicu i na Tjentište u okviru obilježavanja 68. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi, odnosno proboja 1943. godine na Sutjesci.

Također, u novembru planiraju posjetu Jajcu gdje će obilježena i 68. godišnjica AVNOJ-a.

U Sarajevu će na priogodan način biti obilježeni: 6. april, 1. maj, godišnjica smrti Josipa Broza, Dan pobjede, Dan mladosti i Dan državnosti BiH.

Među zadacima ovog društva predviđenih programom rada za 2011. su i priprema i štampanje kalendara s Titovim portretima za narednu godinu, pošto je prihod od prodaje tih kalendara važna stavka u budžetu Društva i utiče na realizaciju plana rada.

"I dok fašizam, to najveće zlo u istoriji čovječanstva buja svuda oko nas, oni koji su najviše dužni da podrže svaku afirmaciju antifašizma, oni što upravljaju državom i državnim kapitalom, indiferentno posmatraju sve to kao da ih uopšte ne tangira", kazao je Kapetanović.

Skupština će izabrati devet članova Upravnog i tri člana Nadzornog odbora Društva "Josip Broz Tito" Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: