Dva puta nula
2

Fantomski aerodrom u Trebinju udvostručio broj putnika

Klix.ba
Ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljko Čubrilović je izjavio da je aerodrom u Trebinju udvostručio broj putnika u odnosu na 2011. godinu. Izgleda da je aerodrom u Trebinju ipak izgrađen i da veoma dobro posluje, samo što javnost za to ne zna. Čak su i Trebinjci o tome saznali u prilogu na TV-u, pa su pohrlili ka mjestu gdje treba biti izgrađen aerodrom da provjere da li se možda mogu voziti avionom kada već nema redovnih autobuskih linija.

Naravno, priča o izgradnji aerodroma u Trebinju je odavno dobra tema za zbijanje šala, a tako će izgleda i ostati. To da je Aerodrom Trebinje udvostručio broj putnika je samo lapsus linguae ministra Čubrilovića. Barem se nadamo da je tako, a ne da je pogrešno informisan i da ne zna da je Vlada Milorada Dodika, a kasnije Aleksandra Džombića, na taj projekt u posljednjih nekoliko godina spiskala blizu milion i po maraka, a sve što su uradili jeste da su registrovali preduzeće Aerodrom Trebinje, o čemu smo već ranije pisali.

Naime, Čubrilović je, pričajući o turistima u RS, rekao da ih je sve više, što pokazuje i podatak da je udvostručen broj putnika na trebinjskom aerodromu. Aerodrom baš i nije potreban, ali sigurno bi bilo više turista kada bi taj grad u Hercegovini imao autobusku stanicu i linije ka Herceg Novom i Dubrovniku, gradovima koji su udaljeni svega 30-ak kilometara od Trebinja.

Video pogledajte od 1:55 minute.