BiH
0

Falsifikovane novčanice u Tuzli, Živinicama i Gračanici

FENA
Prema informacijama iz Ministarstva unutranjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) u utorak je oko 18 sati Policijska stanica Gračanica zaprimila je prijavu da su N.N. osobe, na području općine Gračanica u više navrata pokušala staviti u promet novčanicu od 100 eura, za koju se sumnja da je falsifikat.

Istog dana, oko 19 sati službenici Policijske stanice Lukavac su u Lukavcu, zaustavili vozilo "BMW", u kojem su se nalazile osobe, koja se mogu dovesti u vezu s navedenim događajem. Radi se o Edisu Dž., rođen 1989. godine, Deniju S., rođen 1989. godine i Arminu P., rođen 1988. godine, svi iz Tuzle, kojom prilikom su Armin P. i Deni S. predali po jednu novčanicu u apoenu od 100 eura, te priznali da su u opticaj stavili tri novčanice na području općine Gračanica, četiri na području Tuzle i jednu novčanicu na području Živinica.

Navedena lica su lišena slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. O navedenom događaju obaviješten je tužilac Državnog tužilaštva BiH, a policija nastavlja operativne aktivnosti, s obzirom da postoje indicije umješanosti i drugih osoba.