BiH
0

Fakultet za upravu: Konkurs za upis studenata na drugi ciklus u akademskoj 2016/2017 godini

Fakultet za upravu u Sarajevu vrši upis studenata drugog (II) ciklusa studija u akademskoj 2016/2017 godini na studijski program Uprava ukupno 50 studenata i to na studijske smjerove: Uprava, Poslovna uprava i E-uprava.

Studij se organizira prema pravilima i procedurama Bolonjskog procesa u trajanju od jedne i dvije godine, nosi ukupno 60 odnosno 120 ECTS bodova.

Uspješnim završetkom drugog ciklusa studija stiču se zvanja:

  • Magistar uprave - opći smjer
  • Magistar uprave - smjer poslovna uprava
  • Magistar uprave - smjer E-uprava

Školarina za jednu studijsku godinu drugog ciklusa studija iznosi 3.500,00 KM. Postoji mogućnost kreditiranja preko Sberbank, bez kamate i troškova obrade kredita.

Kandidati mogu predati dokumente u studentskoj službi Fakulteta za upravu u Sarajevu ul. Igmanska 40 A, 71 320 Vogošća, svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Uz zahtjev za upis kandidati predaju:

  1. originalna diploma i dodatak diplomi (za studente koji su završili bolonjski studij) o prethodno završenom studiju u Bosni i Hercegovini, nostrificirana diploma za kandidate koji prethodni studij nisu završili u Bosni i Hercegovini. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji su završili prvi ciklus studija mogu do izdavanja diplome i dodatka diplomi predati uvjerenje o završenom studiju ukoliko se promocija i dodjela diploma vrši nakon završetka roka predviđenog za dostavljanje prijava za upis po ovom konkursu,
  2. originalan izvod iz matične knjige rođenih i
  3. originalno uvjerenje o državljanstvu.

Detaljnije informacije o studiju, kao i druge informacije vezane za uslove studija, mogu se dobiti na www.fu.unsa.ba, na kontakt telefon 033 553 835, 033 553 837 ili u studentskoj službi Fakulteta na adresi Igmanska 40 A, 71 320 Vogošća.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.