{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fakultet političkih nauka se uključuje u Projekat piramida

S
25.3.2006. u 18:37
0
0
Fakultet političkih nauka se uključuje u Projekat piramida
0
Fakultet političkih nauka se uključuje u Projekat piramida
Dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, prof.dr. Ismet Grbo uputio je pismo Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i izrazio podršku ovom Projektu.
U pismu se ističe da nakon “uvida u ozbiljan i sistematičan pristup arheološkom istraživanju koji se bazira na analizi uzvišenja Visočice – prve evropske piramide - u gradu Visoko, izražavamo posebno zadovoljstvo što smo u prilici podržati ovaj Projekat i time uspostaviti saradnju sa Fondacijom.”

Profesor Grbo “predlaže da se u proljetne aktivnosti 2006. godine, uključi određen broj studenata četvrte godine odsjeka sociologije i treće godine odsjeka politologije. Nakon što će se upoznati sa primjenjenom naučnom metodologijom na terenu, njihov naučni interes bi bio usmjeren na izradu seminarskih i diplomskih radova u sklopu nastavnih predmeta Etnologija i Sociologija naselja.”

Najavljeno je da će “studenti odsjeka žurnalistike prisustvovati Svjetskoj konferenciji za štampu, što će biti interesantno iskustvo i izvrsna prilika da se upoznaju sa dijelom medijske strategije Fondacije."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: