|

Fahrudin Solak: Svi bh. građani koji stižu iz Rima idu automatski u karantin

Fahrudin Solak: Svi bh. građani koji stižu iz Rima idu automatski u karantin
386
S.H.P.
26.3.2020. u 19:08
49
komentara
386

dijeljenja
Fahrudin Solak: Svi bh. građani koji stižu iz Rima idu automatski u karantin Fahrudin Solak
Predsjednik Federalnog štaba civilne zaštite kazao je da je na današnjem zasjedanju donio odgovarajuće odredbe kada je postupanje prema državljanima BiH koji dolaze iz Rima u pitanju.
Naveo je da sve osobe koje dođu iz Rima idu automatski u karantin.

"Svi nadležni koji trebaju sutra da preuzmu putnike dobili su striktne naredbe i način se organizuju. Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Svakako svi oni idu automatski u karantin i danas je naredba glasila da Federalni zavod za javno zdravstvo poduzme određene aktivnosti iz svoje nadležnosti a samim tim Ministarstvo zdravstva", kazao je Solak.

Solak je naveo i da će u narednom periodu razmatrati da li će proširivati određene naredbe, te vjeruje da su sve mjere koje su do sada donijeli u borbi protiv širenja pandemiji koronavirusa imale jako puno efekta.

Salak je prokomentirao i navode o zaraženim pripadnicima EUFOR-a u bazi Butmir.

"Mi nismo dobili zvanične informacije, ali smo upoznati putem medija da su ljudi rano upoznati o tome da su bili u izolaciji, da im je nalaz bio pozitivan i mislim da je sve to u EUFOR-u pod kontrolom", kazao je Solak.

Dodao je i da svi oni roditelji koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, a koja moraju da izlaze roditelji mogu da izvedu dijete u krugu od 100 metara oko zgrade. Isti slučaj je i s roditeljima s malom djecom.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...