Zvanično potvrđeno
0

Fahrudin Radončić osniva političku stranku

Sarajevo-x.com
Utemeljitelj i vlasnik novine "Dnevni avaz" Fahrudin Radončić osnovat će novu političku stranku, potvrđeno je u večerašnjem dnevniku na Federalnoj televiziji.

Radončić je istakao da nova politička formacija neće biti 'intenzivna klinika koja će animirati polumrtve političare", već će to biti stranka koja će 'okupljati nove, mlade, uspješne i energične ljude'. On nije htio govoriti o imenima članova.

"S obzirom da smo jako siromašni kao sredina i kao narod sa uspješnim i stručnim ljudima, to ne znači da iz drugih političkih stranaka nećemo dobiti vrlo uspješne ljude koji su često nevidljivi jer su ih liderske frakcijske borbe i progrešni kadrovski kriteriji sakrili pod površinu. Mislim da ću više razmišljati o takvim ljudi nego o bivšim političarima", kazao je Radončić.

Više riječi o njegovom ulasku u politiku bit će u Dnevniku 3, u kojem će biti objavljen kompletan intervju sa Radončićem.

Član nove stranke najvjerovatnije će biti i Adnan Terzić, sadašnji kadar SDA, koji bi trebao voditi ekonomski program stranke.

Radončić je najavio da će na sutrašnjoj pres konferenciji i službeno objaviti svoj ulazak u politiku.