|

Fahrudin Radončić: Na najvećem ispitu sada će biti naše bolnice i ljekari

Fahrudin Radončić: Na najvećem ispitu sada će biti naše bolnice i ljekari
841
I. Č.
26.3.2020. u 16:24
203
komentara
841

dijeljenja
Fahrudin Radončić: Na najvećem ispitu sada će biti naše bolnice i ljekari Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje Fahrudin Radončić izjavio je da je na današnjoj sjednici donesen prijedlog o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje i da će biti upućen Vijeću ministara BiH. Poručio je kako su sada na najvećem ispitu bolnice i ljekari.
"Prijedlog Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje je dio uobičajenih procedura kako bi se omogućio dolazak svih humanitarnih roba i pomoći u Bosnu i Hercegovinu, što se i očekuje. Ovo se radilo kada su bile poplave. Riječ je o procedurama koje BiH mora da ima", rekao je Radončić.

Navodi kako su usvojena i dva dodatna zaključka, da se općine, kantoni i Distrikt Brčko suzdrže kada je riječ o njihovim zahtjevima na resurse Oružanih snaga BiH.

"Resurse Oružanih snaga izbjegavamo da koristimo i koristimo civilne resurse. Tražit će se da se pripadnicima Oružanih snaga omogući kretanje u toku 24 sata", istakao je Radončić.

Napominje kako je uložio velike napore da se izbjegnu haotične gužve na graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj i obratno.

"Imali smo situaciju da su kamioni s robom po tri i više dana čekali na granici. Sada se prijevoz mnogo brže odvija. Dogovaramo da se ukinu svi granični prijelazi preko kojih se ne vrši transport roba. Građani svakako preko tih prijelaza ne mogu da prelaze", istakao je on.

Radončić, kako kaže, cijeni sve napore koje su učinili entitetski krizni štabovi.

"Na najvećem ispitu će sada biti naše bolnice i naši ljekari, nadamo se da će se nositi s pandemijom", zaključio je Fahrudin Radončić.
Prijavi grešku


Komentari (203)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...