BiH
35

Fahrudin Radončić još uvijek u bolnici, sutra ročište za izjašnjenje o krivici

Piše: Er. M.
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić još uvijek nije vraćen u Pritvorsku jedinicu Suda BiH, potvrđeno nam je u Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine u čijoj je nadležnosti Pritvorska jedinica Suda BiH.

Radončić se još uvijek nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) gdje je prevezen jučer zbog problema sa srcem i još uvijek nije poznato kada bi mogao biti vraćen u Pritvorsku jedinicu Suda BiH.

Sud Bosne i Hercegovine za sutra je najavio ročište za izjašnjenje o krivici, a kako nam je kazao Radončićev advokat Asim Crnalić, upitno je da li će uopće doći do izjašnjenja s obzirom na zdravstveno stanje optuženog.

On je kazao kako bi se moglo desiti da Sud BiH pomjeri izjašnjavanje s obzirom na to da je riječ o ročištu koje može biti pomjereno.

Crnalić ističe kako čisto sumnja da će Radončića dovesti iz bolnice na izjašnjavanje pa ga nakon toga ponovo vraćati na UKCS.

Podsjećamo, u prvoj sedmici marta Sud Bosne i Hercegovine vratio je Radončića u pritvor zbog kršenja mjera zabrane. Iz Suda BiH saopćeno je kako pritvor predsjedniku SBB-a može trajati do 2018. godine.

Radončić je osumnjičen za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.