BiH
0

Fahrudin Ferhatović za ubistvo supruge dobio 12 godina zatvora

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Fahrudin Ferhatović (57) iz Fojnice osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva supruge Melče Ferhatović.

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku izreklo je ovu kaznu na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Ferhatović se 17. septembra prošle godine, naoružan poluautomatskom puškom "papovka" i nožem, dovezao u dvorište kuće Zijada Hukića u Ulicu Prokoški put u Fojnici, znajući da se u kući nalazi njegova supruga Melča koja je napustila bračnu zajednicu i u namjeri da je ubije.

On je supruzi najprije zadao nožem više udaraca po tijelu, nakon čega ju je uhvatio za glavu i više puta udario o beton, a potom je iz prtljažnika automobila dohvatio pušku i kundakom je jako udario u potiljak. 

Ferhatović je nakon svega supruzi ispalio metak u glavu iz neposredne blizine. Ona je od zadobijenih poverda preminula na licu mjesta.

Osim zatvorske kazne, Ferhatoviću je produžen pritvor u kome se nalazi od 10. oktobra prošle godine i izrečena mu je bezbjednosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja traje dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, ali najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.