{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Fahrudin Ferhatović za ubistvo supruge dobio 12 godina zatvora

S
SRNA
5.3.2012. u 18:07
0
3
Fahrudin Ferhatović za ubistvo supruge dobio 12 godina zatvora
0
Fahrudin Ferhatović za ubistvo supruge dobio 12 godina zatvora
Foto: Ilustracija
Fahrudin Ferhatović (57) iz Fojnice osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva supruge Melče Ferhatović.
Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku izreklo je ovu kaznu na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Ferhatović se 17. septembra prošle godine, naoružan poluautomatskom puškom "papovka" i nožem, dovezao u dvorište kuće Zijada Hukića u Ulicu Prokoški put u Fojnici, znajući da se u kući nalazi njegova supruga Melča koja je napustila bračnu zajednicu i u namjeri da je ubije.

On je supruzi najprije zadao nožem više udaraca po tijelu, nakon čega ju je uhvatio za glavu i više puta udario o beton, a potom je iz prtljažnika automobila dohvatio pušku i kundakom je jako udario u potiljak.

Ferhatović je nakon svega supruzi ispalio metak u glavu iz neposredne blizine. Ona je od zadobijenih poverda preminula na licu mjesta.

Osim zatvorske kazne, Ferhatoviću je produžen pritvor u kome se nalazi od 10. oktobra prošle godine i izrečena mu je bezbjednosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja traje dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, ali najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: