|

Fadila Memišević: BiH će pokrenuti reviziju presude, to je zaključak ekspertnog tima

Fadila Memišević: BiH će pokrenuti reviziju presude, to je zaključak ekspertnog tima
43
Klix.ba
17.2.2017. u 15:41
173
komentara
43

dijeljenja
Fadila Memišević: BiH će pokrenuti reviziju presude, to je zaključak ekspertnog tima Fadila Memišević
Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid ide sljedeće sedmice Međunarodnom sudu pravde u Hag, kazala je za RSE predsjednica Društva za ugrožene narode i predsjednica upravnog odbora Fondacije "Pravda za BiH" Fadila Memišević uoči skupa u Sarajevu na kojem se razmatra opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju tužbe.
"Namjera je da probosanske snage saslušaju prezentaciju ekspertnog tima koji je sačinio naš zahtjev za reviziju naše presude, da se obave te konsultacije. Uglavnom je taj zahtjev gotov i zahtjev za podnošenje revizije presude ide sljedeće sedmice", kazala je za RSE Fadila Memišević.

Podsjećamo, Fondacija "Pravda za BiH" finansirala je troškove provobitnog postupka a nakon presude 2007. godine Fondacija je nastavila rad s ciljem prikupljanja novih dokaza kako bi se mogao, eventualno, započeti proces revizije.

Skup se održava na inicijativu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i kako je ranije najavljeno, ali nije potvrđeno, Izetbegović bi danas mogao da saopšti i zvanično da li će zahtjev biti podnesen ili ne.

Savjetovanju, koje se održava u organizaciji Fondacije "Pravda za BiH" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, prisustvuju stručnjaci iz oblasti prava, zvaničnici iz institucija BiH i nevladinih organizacija.
Prijavi grešku


Komentari (173)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...