{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fadil Novalić: Mostarski sajam postao je brend ovog dijela Evrope

12.4.2018. u 15:06
15
33
Fadil Novalić: Mostarski sajam postao je brend ovog dijela Evrope
15
Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je u pratnji ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića posjetio Mostarski sajam gdje je prisustvovao konferenciji "Izazovi digitalnog doba - jesmo li spremni?", u organizaciji HT Eroneta.
Nakon konferencije premijer Novalić je u pratnji direktorice Mostarskog sajma Dalfine Bošnjak obišao izlagače na Mostarskom sajmu i tom prilikom susreo se s predstavnicima Privredne komore Federacije BiH i Elektroprivrede HZ HB.

Novalić je kazao kako je zadovoljan što ova važna privredna manifestacija u Mostaru svake godine bilježi veći broj izlagača i posjetilaca.

"Mostarski sajam je postao brend među sajmovima ne samo kod nas nego i u Jugoistočnoj Evropi. Tome u prilog govori sve veće prisustvo kompanija, ne samo iz regije, već iz cijelog svijeta. Evo tu je vrlo izražen partner NR Kina koja se uz zemlju partnera Srbiju predstavila u najvećem obimu. U svakom slučaju dobro je da imamo sve više izlagača i robe i ono što sam ja primijetio sve više posjetitelja, što je osnovni pokazatelj koji govori da su sajmovi preživjeli internet, jer su bili veoma ugroženi pojavom novih tehnologija", kazao je Novalić.

Direktorica Bošnjak zahvalila se premijeru Novaliću na dugogodišnjoj podršci koju pruža Mostarskom sajmu i što unatoč brojnim obavezama uvijek pronađe vremena i svake godine posjeti sajam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: