Kako je staviti?
3.9k

Fadil Novalić i "problemi" sa zaštitnom maskom uoči javljanja uživo

Klix.ba
Vlada Federacije BiH od danas će dva puta dnevno obavještavati javnost o situaciji u vezi s koronavirusom u ovom bh. entitetu. Prvo obraćanje danas u 12 sati imao je premijer Fadil Novalić.

Iako je uključenje na Federalnoj TV uživo počelo u 12 sati, kamere su snimile i nekoliko trenutaka ranije pa su tako zabilježile Novalićeve "probleme" sa zaštitnom maskom.

Naime, Novalić je za mikrofon stao bez maske, zatim je pitao da li treba biti raskopčanog ili zakopčanog sakoa, a onda su mu saradnici postavili pitanje da li ima zaštitnu masku, na šta je odgovorio da nema.

"Oko je samo stavi", sugerisao mu je neko od saradnika, a zatim su krenule muke pri postavljanju maske. Zaštitna maska, kao ukras, na kraju je zavezana i Novalić se obratio građanima.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić nedavno se testirao na koronavirus i njegov nalaz se pokazao negativnim. On je testiran jer je nedavno boravio na proslavi kompanije "Igman" Konjic, ali i zbog brojnih susreta koje ima svakodnevno vršeći dužnost federalnog premijera.

Premijeru Novaliću, kao i svim ostalim građanima BiH, savjetujemo da redovno nose masku pri susretima s drugim osobama, ali i da se pridržavaju svih ostalih preporuka zdravstvenih stručnjaka.