"Deblokada vlasti"
22

Fadil Novalić i ministri iz SDA se nisu pojavili na sastanku s Marinkom Čavarom

I. Č.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ostali predstavnici SDA u federalnoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti se nisu pojavili na ranije najavljenom sastanku, trećem po redu, s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom i ostalim ministrima iz HDZ-a i SBB-a.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić trebao je, prema najavama, razgovarati s predsjednikom Čavarom o funkcioniranju vlasti, a sastanku su trebali prisustvovati i drugi predstavnici federalne izvršne i zakonodavne vlasti.

Kako je ranije saopćeno iz kabineta predsjednika FBiH, sastanku su trebali prisustvovati potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici ministrica finansija Jelka Milićević te ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Osim navedenih, sastanku su trebali prisustvovati predsjedavajući Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Lidija Bradara i Edin Mušić, potpredsjednici oba doma Jasenko Tufekčić, Mladen Bošković i Vesna Švancer.

Sastanku je trebao prisustvovati i predsjednik Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH u Zastupničkom domu Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Fuad Hadžimehmedović.

Kako nezvanično saznajemo, SDA ne želi prihvatiti uvjete HDZ-a i SBB-a da prije izbora nastave imenovanja u upravnim i nadzornim odborima javnih institucija, uz ostalo i Federalne televizije.