Član kriminalne grupe
142

Fadil Aljović uhapšen u Sarajevu, prijeti mu protjerivanje iz BiH

Klix.ba
Fadil Aljović (lijevo)
Fadil Aljović (lijevo)
Fadil Aljović, državljanin Srbije, koji predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH, danas je uhapšen u Sarajevu. Kako nezvanično saznaje Klix.ba, njega su uhapsili pripadnici MUP-a KS budući da se nalazi u BiH, iako je za njega na snazi zabrana boravka na teritoriji naše države.

Aljović je predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima do odluke o njegovom protjerivanju, a što je u kratkoj izjavi za Klix.ba potvrdio i direktor ove institucije Slobodan Ujić.

Njemu je kao stranom državljaninu zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od tri godine, a taj rok još nije istekao.

Fadil Aljović je u aprilu 2015. godine, zajedno sa Zijadom Turkovićem, Sašom Stjepanovićem, Milenkom Lakićem i Muamerom Zahitovićem osuđen za najteža krivična djela ukupnom kaznom od 95 godina zatvora.

Prvostepenom presudom Aljović je kao sedmooptuženi proglašen krivim za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom ubistva i osuđen je na kaznu zatvora od pet godina. Presuda je poništena, a zatim potvrđena. On se teretio i za pripremanje likvidacije Midhata Mekića i njegove trudne djevojke Lucije Salas Cortez.

Hapšen je i u martu 2017. martu u okviru akcije "Praznik", pod sumnjom za organizovani kriminal u vezi s trgovinom drogom.