{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Facebook koristim da doprem do mladih ljudi'

S
18.5.2009. u 21:40
0
40
'Facebook koristim da doprem do mladih ljudi'
0
'Facebook koristim da doprem do mladih ljudi'
Kandidat za predsjednika Stranke demokratske akcije Adnan Terzić nedavno je otvorio svoju web stranicu, a kako bi privukao povjerenje što većeg broja delegata koristi i stranice za socijalno umrežavanje - Facebook i Twitter.
Na internet stanici ovaj kandidat poručuje delegatima da glasaju za "novu snagu SDA" i time daju podršku ekonomskim, društvenim i socijalnim promjenama.

Terzić nove medije gleda kao još jedan način da dopre do ljudi koji će mu dati pomoći da preuzme vodstvo najjače bošnjačke strane u Bosni i Hercegovine.

"Apsolutno podržavam korištenje savremenih medija, a internet je danas neizostavan oblik komunikacije kojeg ja namjeravam iskoristiti da dođem do potencijalnih glasača. Ne smijemo zaboraviti da na Kongres dolazi oko 100 mladih delegata, a upravo oni su moja ciljna grupa", kazao je Adnan Terzić za Sarajevo-x.com.

Terzića ne brine najmanji broj kandidatura koji je u predizbornoj utrci za predsjednika SDA stigao na njegove ime, te tvrdi da je sve neizvjesno do samog dana Kongresa stranke 26. maja.

Svoju kandidaturu gleda kao doprinos demokratskom ugledu SDA, a predsjednik stranke želi postati "na osnovu svojih kvaliteta, a ne na osnovu slabosti svojih konkurenata".

U svom obraćanju delegatima i javnosti osvrnuo se na ulogu rahmetli Alije Izetbegovića, navodeći da je njegova historijska misija bila "toliko jedinstva da se niko ne može mjeriti s njim".

Terzić također navodi da ne želi imati "svoje" ljude u SDA, zato što neko drugi imaju "svoje".

"To je ponižavajuće za ljude kojima se daje takav tretman. Ničiji rad, s ciljem da unutar SDA ima samo sebi odane ljude, nije doprinos jedinstvu", zaključuje on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: