BiH
0

Evropski pokret u Srbiji čestitao BiH potpisivanje SAA

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Evropski pokret u Srbiji uputio je danas srdačne čestitke članovima Evropskog pokreta u BiH povodom uspješno provedenih reformi te potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s EU.

Srbijanski Evropski pokret potpisivanje Sporazuma ocjenjuje značajnim događajem ne samo za BiH i njene građane već i sve susjede.

Pokret smatra da odluka Evropske unije o potpisivanju Sporazuma predstavlja pozitivnu ocjenu individualnog napretka BiH u ispunjavanju kriterija u procesu pridruživanja.

Evropski pokret u Srbiji podržava BiH, njene institucije i aktere civilnog društva u njihovim naporima da ispune sve neophodne uvjete za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

"Uvjereni smo da napredna i proevropska Bosna i Hercegovina predstavlja kjučni faktor mira, stabilnosti i regionalne saradnje na Balkanu. BiH može računati na iskrene prijatelje u Evropskom pokretu u Srbiji te očekujemo nastavak i intenziviranje saradnje u budućnosti, uz uzajamnu podršku zajedničkom putu ka punopravnom članstvu u EU", navodi se u čestitki Evropskog pokreta u Srbiji, koju potpisuje predsjednik Živorad Kovačević te generalni sekretar Maja Bobić.