{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada

F
16.6.2008. u 14:30
0
0
Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada
0
Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada
Evropski pokret u BiH pozdravlja potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između (SAA) BiH i EU, te smatra da se radi o velikom historijskom koraku naše zemlje na evropskom putu.
U ovom pokretu navode da Sporazum sam po sebi nije garancija za priključenje BiH u EU. To je više obaveza, nego nagrada, te se od odgovornih subjekata očekuje da odmah nakon potpisivanja pripreme njegovu provedbu.

U saopćenju Evropskog pokreta u BiH ističu da će, kao mreža nevladinih organizacija iz cijele BiH, pratiti rad na ispunjavanju uvjeta iz SAA.

U ovom pokretu smatra razumljivim da bh. delegaciju u Luksemburgu čine predsjednik i premijer BiH, te najzaslužniji za ostvarenje ovog čina glavni pregovarač s EU i direktor Direkcije za evropske integracije Igor Davidović i Osman Topčagić.

Ipak, ocjenjuju da BiH ne bi bila ono što jeste kada ne bi imala možda i najbrojniju delegaciju koja je ikada potpisala sličan sporazum s EU u njenoj historiji.

Stoga je želja Evropskog pokreta u BiH da slanje brojne delegacije u Luksemburg "bude zadnje rasipanje sredstava poreznih obveznika BiH, a da naši predstavnici po povratku odmah krenu na ispunjenje obaveza proisteklih iz Sporazuma".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: