{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada

F
16.6.2008. u 14:30
0
0
Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada
0
Evropski pokret u BiH: SAA je više obaveza nego nagrada
Evropski pokret u BiH pozdravlja potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između (SAA) BiH i EU, te smatra da se radi o velikom historijskom koraku naše zemlje na evropskom putu.
U ovom pokretu navode da Sporazum sam po sebi nije garancija za priključenje BiH u EU. To je više obaveza, nego nagrada, te se od odgovornih subjekata očekuje da odmah nakon potpisivanja pripreme njegovu provedbu.

U saopćenju Evropskog pokreta u BiH ističu da će, kao mreža nevladinih organizacija iz cijele BiH, pratiti rad na ispunjavanju uvjeta iz SAA.

U ovom pokretu smatra razumljivim da bh. delegaciju u Luksemburgu čine predsjednik i premijer BiH, te najzaslužniji za ostvarenje ovog čina glavni pregovarač s EU i direktor Direkcije za evropske integracije Igor Davidović i Osman Topčagić.

Ipak, ocjenjuju da BiH ne bi bila ono što jeste kada ne bi imala možda i najbrojniju delegaciju koja je ikada potpisala sličan sporazum s EU u njenoj historiji.

Stoga je želja Evropskog pokreta u BiH da slanje brojne delegacije u Luksemburg "bude zadnje rasipanje sredstava poreznih obveznika BiH, a da naši predstavnici po povratku odmah krenu na ispunjenje obaveza proisteklih iz Sporazuma".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: