{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Evropske integracije se ne smiju zloupotrijebiti za centralizaciju BiH"

F
6.12.2010. u 18:04
0
9
"Evropske integracije se ne smiju zloupotrijebiti za centralizaciju BiH"
0
"Evropske integracije se ne smiju zloupotrijebiti za centralizaciju BiH"
Valentin Inzko i Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je opredijeljenost Republike Srpske za evropske integracije BiH i naglasio da taj proces „ne smije biti zloupotrijebljen za nepotrebnu centralizaciju zemlje i promjenu njenog unutrašnjeg uređenja“.
Tokom razgovora u Banjoj Luci s visokim predstavnikom i specijalnim predstavnikom EU Valentinom Inzkom Dodik je ukazao na važnost poštivanja i primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je Bosnu i Hercegovinu uredio kao složenu decentraliziranu državu ravnopravnih entiteta i naroda, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Predsjednik Dodik i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u RS i BiH.

Dodik je informirao Inzka o procesu formiranja vlasti u RS, izrazivši očekivanja da će i zakonodavna i izvršna vlast biti konstituirane do kraja decembra.

Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, Dodik je izrazio očekivanje da će i taj proces biti brz ukoliko se svi fokusiraju na pitanja koja nisu sporna ni za koga u BiH.

Upoznao je visokog predstavnika i sa situacijom u Republici Srpskoj koju su izazvale poplave i istakao da je šteta koju ona ove godine trpi od poplava oko pola milijarde konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: