{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska unija pozdravila početak rada BHT 1

N
NINA
13.8.2004. u 22:09
0
0
Evropska unija pozdravila početak rada BHT 1
0
Evropska unija pozdravila početak rada BHT 1
Delegacija Evropske komisije uputila je danas saopštenje u kojem su iskazali zadovoljstvo zbog početka rada BHT 1 te su čestitali svima onima koji su uložili napore kako bi se uspostavio ovaj emiterski servis za cijelu zemlju.
Kako su naveli u saopštenju, Javni radiotelevizijski servis je od velikog značaja za društveni, demokratski i kulturni život jedne zemlje, te ne postoji nijedan drugi oblik servisa koji istodobno ima pristup tako širokom spektru stanovništva, koji pruža toliko informacija i sadržaja i na taj način prenosi i utječe kako na pojedinačne tako i na stavove cjelokupne javnosti.

Međutim, prema njihovim riječima, ovo podrazumijeva i ogromnu odgovornost, neophodnost zastupanja i poštivanja svih zajedničkih vrijednosti kao što je sloboda izražavanja i pravo na repliku, zaštita autorskih prava, promovisanje kulturnih i jezičnih različitosti, zaštita maloljetnika i ljudskog digniteta.

Reformiranje javnog emiterskog servisa u BiH u skladu s evropskim standardima je bio jedan od prioriteta međunarodne zajednice te je ona u ove svrhe dodijelila 8 miliona eura.

Uspostava Javnog radiotelevizijskog servisa je bitan element za poboljšanje kvalitete informacija i zabave za sve građane ove zemlje, te je jedan od 16 zahtjeva navedenih u Studiji o izvodljivosti Evropske komisije, stoji na kraju saopštenja Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: