{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska komisija donirala Agenciji za osiguranje u BiH opremu vrijednu oko 150 hiljada KM

F
10.10.2007. u 12:21
0
0
Evropska komisija donirala Agenciji za osiguranje u BiH opremu vrijednu oko 150 hiljada KM
0
Evropska komisija donirala Agenciji za osiguranje u BiH opremu vrijednu oko 150 hiljada KM
Predstavnici Delegacije Evropske komisije u BiH danas su u Sarajevu Agenciji za osiguranje u BiH donirali tehničku opremu čija se vrijednost procjenjuje na oko 150 hiljada KM.
Riječ je o informatičkoj i kancelarijskoj opremi te automobilu.

Direktor Agencije za osiguranje u BiH Samir Omerhodžić zahvalivši na donaciji istaknuo je da je Evropska komisija i do sada pružala podršku sektoru osiguranja u BiH raznim projektima te da je posljednjih godina posebno orijentirana na reformski proces u toj oblasti.

-Sektor osiguranja u finansijskom sektoru BiH je na trećem mjestu i mislim da je to EK prepoznao. Do kraja godine bit će okončan projekt vrijedan 250 hiljada eura, a u 2008. očekujemo projekt čija je vrijednost oko 800 hiljada eura - rekao je Omerhodžić.

Sektor osiguranja u BiH kreće se jednom uzlaznom putanjom, a to potvrđuju i činjenice iznesene u danas prezentiranoj prvoj publikaciji o jedinstvenom tržištu osiguranja u BiH za 2006.

Ti podaci pokazuju i da je ukupna premija od osiguranja u BiH na kraju 2006. iznosila 360.595.021 KM , odnosno 7,9 posto više nego u 2005., a da udio društava sa sjedištem u FBiH u ukupnoj premiji iznosi 73,66 posto, dok je udio društava sa sjedištem u RS-u 26,34 posto.

Jedan od prioriteta Agencije za osiguranje u BiH, kako je istaknuo Omerhodžić, jeste i harmonizacija entitetskih propisa iz oblasti osiguranja, jer se često dešava da osiguravajuće društvo registrirano u jednom bh. entitetu ne može djelovati u drugom entitetu. Taj posao, kako se nada, mogao bi biti okončan do kraja godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: