{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM zabrinuta zbog maloljetničke delikvencije

S
11.2.2008. u 18:37
0
0
EUPM zabrinuta zbog maloljetničke delikvencije
0
EUPM zabrinuta zbog maloljetničke delikvencije
Nesigurnost glavnog bh. grada, stalni napadi na nedužne građane, ubistva, krađe i razni prijestupi okupili su oko 10.000 Sarajlija u subotu na protestima protiv ubistva Denisa Mrnjavca, ali i zbog sve ugroženije sigurnosti u Sarajevu i ostatku naše države. Maloljetnička delikvencija zabrinula je i Policijsku misiju Evropske unije.
Policijska misija Evropske unije saopštila je danas da je zabrinuta zbog broja krivičnih djela koje su počinili maloljetni prestupnici u Sarajevu u proteklih nekoliko dana.

"EUPM želi istaći efikasnost policije prilikom otkrivanja i hapšenja prestupnika koji su počinili ova krivična djela", izjavio je šef misije EUPM Vincenzo Coppola, dodajući da podržava odluku o povećanju broja policijskih patrola, kao najbržu preventivnu mjeru, imajući u vidu cjelokupnu sigurnost građanstva.

"Međutim, povećan broj policijskih patrola je mjera privremenog karaktera. Isključivo sveobuhvatna strategija za suzbijanje maloljetničkog prestupništva omogućila bi dugoročno rješenje. Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, kao i druge nadležne institucije da izbjegavaju međusobne sukobe i pronađu zajednički i konstruktivni pristup izradi akcionog plana usmjerenog na različite aspekte problematike maloljetničkog prestupništva, kako u preventivnom, tako i u popravnom smislu“, dodao je Coppola.

EUPM ističe pozitivan stav građana u odnosu na represivne mjere policije, te poziva građane da prepoznaju sopstveni dio odgovornosti i daju svoj doprinos u svrhu očuvanja i jačanja javne bezbjednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: