{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM -TIBiH: Najavljen razgovor o poboljšanju radne etike

F
7.12.2007. u 15:46
0
0
EUPM -TIBiH: Najavljen razgovor o poboljšanju radne etike
0
EUPM -TIBiH: Najavljen razgovor o poboljšanju radne etike
Šef Policijske misije Evropske unije (EUPM) brigadni general Vincenzo Coppola i direktor organizacije Transparency International BiH Boris Divjak razgovarat će 10. decembra u Sarajevu o strategijama za jačanje odgovornosti u radu policije koje bi trebalo da rezultiraju poboljšanjem radne etike i profesionalizma bosanskohercegovačkih agencija za provođenje zakona, saopćeno je danas.
General Coppola će potvrditi kontinuiranu podršku EUPM-a policijskim agencijama u izradi i primjeni antikorupcijskih strategija, namijenjenih za jačanje transparentnosti, izjednačenog pristupa i policijskog integriteta.

Bit će riječi o uspostavljanju uže suradnje između Policijske misije Evropske unije i Transparency Internationala, s obzirom na to da će EUPM u svom produženom mandatu zadržati ulogu u jačanju policijske odgovornosti.

Uvažavajući činjenicu da se 10. decembar u svijetu obilježava kao Međunarodi dan borbe protiv korupcije, ovaj datum će i u BiH biti obilježen promocijom antikorupcijskih akcija lokalnih institucija koje predstavljaju važan dio ostalih reformskih procesa u državi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: