{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM: Sigurnosna situacija u regionu Srebrenice povoljna

F
22.5.2007. u 12:14
0
0
EUPM: Sigurnosna situacija u regionu Srebrenice povoljna
0
EUPM: Sigurnosna situacija u regionu Srebrenice povoljna
Policijska misija Evropske unije (EUPM) vjeruje da je sveukupna sigurnosna sitacija u regiji Srebrenice povoljna za povratak stanovništva svojim domovima.
- Misija je intenzivirala svoje prisustvo u regiji Srebrenice i u svakodnevnom je kontaktu s osobljem policijske stanice Srebrenica i Centra javne bezbjednosti Bijeljina. Pažljivo nadgledamo njihov rad i savjetujemo ih u provođenju sigurnosnih i operativnih planova kako bi se osiguralo puno poštivanje javnog reda i mira i odgovarajuća zaštita svih stanovnika, rekao je brigadni general Vincenzo Coppola, šef EUPM-a.

General Coppola je dodao da je EUPM zadovoljan ishodom sastanaka između lokalne policije i stanovnika Srebrenice koji su omogućili povratnicima da iskažu svoju zabrinutost i potrebe, a koje će policija dalje rješavati u svojim svakodnevnim aktivnostima.

On je izrazio nadu da će intenzivirana saradnja policije s lokalnom zajednicom u Srebrenici poboljšati povjerenje i razumijevanje između građana i njihove policije.

- Željeli bismo uvjeriti građane Srebrenice da je policija odlučna u postizanju zadovoljavajućeg nivoa sigurnosti i da će EUPM pažljivo nadgledati njihov rad, naglasio je šef EUPM-a.

U vezi s tim EUPM želi pohvaliti sastanke između predstavnika Tužilaštva BiH, SIPA-e i policije RS-a koji su pomogli u definiranju konkretnijih koraka kako bi se identifikovale osobe u okviru policijskih struktura u BiH koje su bile prisutne u ovoj regiji tokom rata, a koje bi mogle biti odgovorne za počinjene ratne zločine u Srebrenici 1995. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: