{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM-ova podrška Direkciji za koordinaciju policijskih agencija

F
15.3.2010. u 16:44
0
0
EUPM-ova podrška Direkciji za koordinaciju policijskih agencija
0
EUPM-ova podrška Direkciji za koordinaciju policijskih agencija
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović razgovarao je danas u Sarajevu s komesarom Policijske misije Evropske unije u BiH (EUPM) Stefanom Fellerom.
U središtu razgovora je bilo imenovanje čelnika policijskih agencija i koraci koji nakon toga slijede, posebno kada je u pitanju Direkcija za koordinaciju policijskih agencija, čije će sjedište biti u Sarajevu.

Ahmetović je kazao da je potrebno učiniti sve kako bi Direkcija za koordinaciju policijskih agencija profunkcionirala u narednom periodu.

"Sada je najvažnije da osiguramo prostor, neophodna finansijska sredstva i opremu kako bi Direkcija što prije počela s radom", naglasio je državni ministar sigurnosti.

Feller je uime EUPM-a dao punu podršku Direkciji za koordinaciju policijskih agencija, naglašavajući da je vrijeme od ključne važnosti za njenu punu operativnost.

"Policijska misija Evropske unije je spremna pomoći i pružiti savjet kada je riječ o koracima koje treba poduzeti da bi se taj cilj postigao. Od početka 2010. godine naš mandat je fokusiran na podršku vlastima u Bosni i Hercegovini u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Stoga je Direkcija veoma važna institucija za koordinaciju različitih aspekata tog posla", Fellerove su riječi, preneseno je u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: