BiH
0

EUPM: Nagrade za najbolje novinarske priče o zloupotrebi droga

FENA
Policijska misija Evropske unije (EUPM) , u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i drugim bh. agencijama za provođenje zakona pokreću takmičenje za elektronske i štampane medije za najbolju priču o zloupotrebi droga, saopćeno je danas iz EUPM-a.

Takmičenje za najbolju novinarsku priču organizirano je u sklopu zajedničke kampanje protiv droge "Izaberi život-ne drogu".

Cilj takmičenja je da se promovira uloga medija u obavještavanju građana o ovom važnom problemu koji ugrožava svaki segmet bh. društva.

Pored toga, ovim takmičenjem se nastoji osigurati da mediji svojim izvještavanjem također doprinesu podizanju svijesti javnosti o problemu zloupotrebe droga, te da educiraju građane o tome kako mogu zaštititi sebe i svoje bližnje da ne postanu žrtve ove pošasti.

Nagrade (prva 2.500 KM, druga 2.000 KM i treća 1.500 KM) bit će dodijeljene novinarima koji pokažu najbolji analitički i istaživački pristup u pripremi svojih priča o temi koja se tiče zloupotrebe droga.

Njihove priče, audio i audio-vizuelni izvještaji objavljeni u periodu od 1. januara do 30. novembra ove godine treba da budu dostavljeni Uredu za medije i informisanje javnosti Policijske misije Evropske unije najkasnije do 4. decembra 2006.

Rezultati ovogodišnjeg takmičenja bit će objavljeni krajem decembra.