|

EUPM: Nagrade za najbolje novinarske priče o zloupotrebi droga

EUPM: Nagrade za najbolje novinarske priče o zloupotrebi droga
0
F
FENA
15.9.2006. u 15:13
0
komentara
0

dijeljenja
EUPM: Nagrade za najbolje novinarske priče o zloupotrebi droga
Policijska misija Evropske unije (EUPM) , u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i drugim bh. agencijama za provođenje zakona pokreću takmičenje za elektronske i štampane medije za najbolju priču o zloupotrebi droga, saopćeno je danas iz EUPM-a.
Takmičenje za najbolju novinarsku priču organizirano je u sklopu zajedničke kampanje protiv droge "Izaberi život-ne drogu".

Cilj takmičenja je da se promovira uloga medija u obavještavanju građana o ovom važnom problemu koji ugrožava svaki segmet bh. društva.

Pored toga, ovim takmičenjem se nastoji osigurati da mediji svojim izvještavanjem također doprinesu podizanju svijesti javnosti o problemu zloupotrebe droga, te da educiraju građane o tome kako mogu zaštititi sebe i svoje bližnje da ne postanu žrtve ove pošasti.

Nagrade (prva 2.500 KM, druga 2.000 KM i treća 1.500 KM) bit će dodijeljene novinarima koji pokažu najbolji analitički i istaživački pristup u pripremi svojih priča o temi koja se tiče zloupotrebe droga.

Njihove priče, audio i audio-vizuelni izvještaji objavljeni u periodu od 1. januara do 30. novembra ove godine treba da budu dostavljeni Uredu za medije i informisanje javnosti Policijske misije Evropske unije najkasnije do 4. decembra 2006.

Rezultati ovogodišnjeg takmičenja bit će objavljeni krajem decembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.