{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM i policijske agencije zajedno protiv korupcije

S
8.12.2009. u 13:49
0
1
EUPM i policijske agencije zajedno protiv korupcije
0
EUPM i policijske agencije zajedno protiv korupcije
Policijska misija EU i policijske agencije u BiH pokrenule su danas u Plavoj sali Parlamenta BiH javnu kampanju borbe protiv korupcije širom države. Pod sloganom "Korupcija ti uzima sve", kampanja ima za cilj da dodatno edukuje građane o oblicima korupcije i objasni načine za njeno suzbijanje.
Događaju su prisustvovali komesar EUPM-a Stefan Feller, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, minister unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, direktor policije RS Uroš Pena, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Muhidin Alić.

Ministar Krešić je naglasio da je “borba protiv korupcije jedan od najvažnijih elemenata za stabilnost i prosperitet našeg društva. Korupciju je jednostavno definisati, ali je borba protiv korupcije vrlo kompleksna. Ona treba biti sveobuhvatna, pa je svaki pojedinac odgovoran za borbu protiv korupcije. ”

Kampanja je otvorena parlamentarnom sjednicom na kojoj je odabrana grupa srednjoškolaca diskutovala o pitanju korupcije i odlučivala o tome da li da usvoji Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije. Učenici su se jednoglasno dogovorili da zakon usvoje.

Na događaju su predstavljeni i medijski elementi kampanje. Prisutnima je prikazan i televizijski spot kao dio sveobuhvatne medijske komunikacije unutar ove kampanje. "Korupcija ti uzima sve" će trajati dva mjeseca, do kraja januara 2010.

Komesar EUPM-a Feler zaključio je događaj riječima: “Svi mi želimo da živimo u društvu koje ne počiva samo na mogućnostima nekolicine moćnika. U takvom društvu je korupcija kao kancer. Morate preduzeti inicijativu i prihvatiti odgovornost ozbiljnog shvatanja borbe protiv korupcije. Danas ste to počeli i to je nešto što će biti značajno, presudno, za ovo drušvo još dugi niz godina.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: