{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUPM i policija RS-a upoznati o finalnom programu za komemoraciju u Srebrenici

F
13.6.2007. u 13:35
0
0
EUPM i policija RS-a upoznati o finalnom programu za komemoraciju u Srebrenici
0
EUPM i policija RS-a upoznati o finalnom programu za komemoraciju u Srebrenici
Predstavnici Evropskih policijskih snaga (EUPM) jučer su prisustvovali finalnom sastanku Organizacionog odbora posvećenom 12. komemoraciji srebreničkim žrtvama.
"Ohrabreni smo detaljnim razgovorima o finalnom programu za 12. komemoraciju u Srebrenici. Ovo će omogućiti policiji RS-a da u operativni plan uključi zahtjeve i potrebe organizatora, a također i da u obzir uzme interese lokalne zajednice i posjetilaca", rekao je zamjenik glavnog savjetnika EUPM-a za tuzlansku regiju Jorg Silkenat (Joerg Silkenath).

RS policija će u skladu s tim u nekoliko narednih dana razviti operativni plan za trodnevni marš, komemorativnu ceremoniju i druge relevantne događaje na području Srebrenice.

Kako je saopćeno, EUPM će pažljivo nadgledati i pružati savjete policiji RS-a u vezi s izradom operativnog plana za planirane događaje te će i dalje biti prisutan u oblasti Srebrenice.

Također, EUPM je pozdravio pojačano prisustvo policije i njihove aktivnosti u oblasti Srebrenice, koje za cilj imaju uvjeriti povratničku zajednicu da lokalna policija pruža adekvatnu sigurost i podršku stanovnicima u ovom području.

Sastanku su pored predstavnika Organizacionog odbora prisustvovali i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, gradonačelnik Srebrenice, tuzlanski muftija i pripadnici Operativne jedinice CJB Bijeljina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: