{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR: Puno priznanje Schwarz-Schillingu na doprinosu miru i stabilnosti u BiH

F
26.6.2007. u 15:22
0
0
EUFOR: Puno priznanje Schwarz-Schillingu na doprinosu miru i stabilnosti u BiH
0
EUFOR: Puno priznanje Schwarz-Schillingu na doprinosu miru i stabilnosti u BiH
Komandant Snaga Evropske unije u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans Johan Vithauer danas je odao puno priznanje visokom predstavniku i specijalnom predstavniku EU Christianu Schwarz-Schillingu za njegov doprinos miru i stabilnosti u BiH i značajnoj podršci EUFOR-u.
Na oproštajnoj vojnoj ceremoniji u sjedištu glavne komande EUFOR-a u kampu Butmir kod Sarajeva, organiziranoj u čast Schwarz-Schillinga koji dužnost napušta 30. juna, Vithauer je ocijenio da je kroz svoj rad i politički angažman visoki predstavnik doprinio mirnoj sigurnosnoj situaciji kakva je danas u BiH.

Kao visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU koristio je, kako je kazao, svoje znanje i razumijevanje političkih, socijalnih i ekonomskih prilika u BiH za provedbu politike predaje “odgovornosti” vlastima BiH.

Također, komandat EUFOR-a smatra da je tokom mandata Schwarz-Schillinga EU porodica funkcionirala uz više bliskosti, a međusobne konsultacije bile su vrlo efikasne, naročito u trenucima povišenih političkih tenzija.

Vithauer je stoga kazao kako je visoki predstavnik i generalni sekretar Vijeća EU Javier Solana odobrio njegov zahtjev da Schwarz-Schillingu dodijeli medalju za zasluge EU.

Ova medalja se dodjeljuje zbog njegove duge i predane lične posvećenosti, brojnih nesebičnih djela i medijacije uime naroda BiH i doprinosa koji je dao miru i stabilnosti u zemlji i regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: