{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR od Dragana Šojića izuzeo određene materijale

F
FENA
19.11.2007. u 10:29
0
0
EUFOR od Dragana Šojića izuzeo određene materijale
0
EUFOR od Dragana Šojića izuzeo određene materijale
Tokom jutrošnjeg pretresa stana Dragana Šojića, za koga se sumnja da je povezan sa mrežom koja pruža podršku Radovanu Karadžiću, pripadnici EUFOR-a izuzeli su određen materijal koji će biti naknadno pregledan.
Pojedini mediji u RS-u javljaju, pozivajući se na nezvanične izvore, da je EUFOR u ovoj akciji izuzeo i veću količinu novca.

Akcija pretresa Šojićevog stana, u kojoj je učestvovao veliki broj vojnika i njihovih vozila, trajala je od 05.00 do 09.00 sati, a po njenom okončanju niko nije uhapšen.

Tokom akcije pripadnici EUFOR-a nisu dozvoljavali ulazak građana u zgradu u centru Pala gdje Dragan Šojić živi sa majkom, suprugom i četvoro maloljetne djece.

EUFOR je saopćio da je akciju sproveo na zahtjev Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju s ciljem pronalaska materijala ili informacija koje bi mogle pomoći MKSJ-u u potrazi i hvatanju lica optuženih za ratne zločine i ostvarivanja pritiska na mreže za koje se smatra da štite ova lica.

Operacija je izvedena uz podršku NATO štaba u Sarajevu, te uz blisku koordinaciju sa MKSJ-om. Lokalna policija je informirana i operacija je provedena uz njihovu podršku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: