{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR nudi pomoć tokom općih izbora

S
9.9.2010. u 18:18
0
2
EUFOR nudi pomoć tokom općih izbora
0
EUFOR nudi pomoć tokom općih izbora
Bernhard Bair
EUFOR je spreman da sa ostalim organizacijama EU u BiH pomogne kako bi se održali uspješni i mirni opći izbori, rekao je danas komandant EUFOR-a Bernhard Bair.
Bair je danas na sastanku sa Danom Evertsom, šefom Izborne posmatračke misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), predstavio aktivnosti EUFOR-a u okviru misije obezbjeđivanja sigurnog i stabilnog okruženja u BiH.
Everts je istakao da je svrha misije ODIHR-a ocjena odvijanja općih izbora u BiH, te da će nakon izbora o tome biti objavljen izvještaj.

U saopćenju EUFOR-a se navodi da je Everts pojasnio da će analitičari obaviti procjene i dati preporuke za poboljšanje pravnog okvira, političke kampanje, uloge medija, rada izborne administracije i procedure ulaganja pritužbi i žalbi.

Za šeste posljeratne opće izbore u BiH, koji će biti održani 3. oktobra, registrovano 3 126 529 birača, od kojih u RS 1 192 182, a u Federaciji BiH 1 934 417 birača.

Prijavljeno je učešće 39 stranaka, 11 koalicija i 13 nezavisnih kandidata.

Izbori se organizuju za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i skupštine kantona u FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: