|

EUFOR nije zabrinut sigurnosnom situacijom u BiH

EUFOR nije zabrinut sigurnosnom situacijom u BiH
0
F
FENA
13.11.2007. u 13:39
0
komentara
0

dijeljenja
EUFOR nije zabrinut sigurnosnom situacijom u BiH
EUFOR smatra sigurnosnu situaciju u BiH veoma stabilnom. Portparol mirovnih snaga u BiH David Fielder je opovrgnuo prošlosedmične navode iz Financial Timesa da u BiH postoji na hiljade nelegalnih skladišta naoružanja i rekao kako EUFOR smatra da u BiH ne postoji nikakva prijetnja.
- Mi smo u proteklim sedmicama često tvrdili da ne vidimo nikakve promjene u sigurnosnoj situaciji, izjavio je u utorak portparol mirovnih snaga u BiH major David Fielder, upitan da prokomentira navode nedavno objavljene u Financial Timesu da u BiH postoji na hiljade nelegalnih skladišta naoružanja te da bi se to oružje veoma lako moglo iskoristiti u slučaju pogoršanja sigurnosne situacije i dovesti do nove eskalacije sukoba u BiH.

- Trenutno smo duboko uvjereni da ovdje ne postoji nikakva prijetnja. Imamo snage koje se mogu nositi sa svakom mogućom prijetnjom, a naši timovi za verifikaciju kreću se širom zemlje da bi se uvjerili da su takva skladišta pod kontrolom", izjavio je Fielder.

On je podsjetio da su timovi za verifikaciju EUFOR-a, kao i njegovih prethodnika, radili naporno na nalaženju takvih skladišta i na nadzoru pokreta oružja i municije širom zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.