BiH
12

EUFOR dodijelio nagrade mladima BiH

FENA
Svečanost dodjele nagrada učesnicima EUFOR-ovog školskog takmičenja održana je danas u bazi Butmir u Sarajevu, a prisustvovali su joj brojni domaći i međunarodni zvaničnici te porodice i prijatelji dobitnika nagrada.

Generalmajor Robert Brieger, komandant EUFOR-a, pohvalio je pobjednike i istakao nevjerovatno visoki kvalitet likovnih radova, projekata i eseja prijavljenih za ovogodišnje takmičenje, na koje je stiglo više od 2.800 radova iz 260 škola i fakulteta.

Za pet prvoplasiranih radova u kategoriji od šest do devet godina, te prvih šest u kategoriji od 10 do 15 godina, učenici su dobili pojedinačne nagrade, od MP3 plejera do laptop kompjutera.

Deset prvoplasiranih u kategoriji srednjih škola osvojili su grupna putovanja u Austriju, Sloveniju i Mađarsku, dok će naredne tri grupe biti VIP gosti Sarajevo Film Festivala.

Prvih 15 u kategoriji studenata zajedno će poći na put u Švicarsku.

General Brieger zahvalio je donatorima, među kojima je bilo više stranih zemalja, ambasada i lokalnih firmi, na nesebičnoj pomoći u osiguranju nagrada za učesnike, saopćeno je iz EUFOR-a.