{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU šalje poruke podrške, ali očekuje da i BiH uradi svoj dio posla

F
7.11.2008. u 11:54
0
1
EU šalje poruke podrške, ali očekuje da i BiH uradi svoj dio posla
0
EU šalje poruke podrške, ali očekuje da i BiH uradi svoj dio posla
Direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić smatra da je prijedlog nove strategije EU za BiH, za koju se najavljuje da će biti razmatrana u ponedjeljak na sastanku ministara vanjskih poslova i odbrane zemalja članica EU u Briselu, potvrda opredijeljnosti EU za daljnu podršku BiH.
-EU šalje poruke podrške i spremnosti za svoj daljni angažman u BiH, ali očekuje da i mi uradimo svoj dio posla, kazao je Topčagić za Fenu.

On ističe da ton Izvještaja o napretku BiH određuje u najvećoj mjeri zabrinutost Evropske unije razvojem situacije u BiH, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA).

-U tom periodu se nije desio očekivani razvoj i dinamika u procesu evropskih integracija, ustvrdio je Topčagić, komentirajući zaključke iz Izvještaja.

Kazao je da se upravo u tom kontekstu može posmatrati i predstojeći sastanak ministara EU i pisma evropskih zvaničnika upućena bh. vlastima te drugi dokumenti i najavljene posjete.

Topčagić naglašava da svi prioriteti navedeni u Evropskom partnerstvu i obaveze iz SAA ostaju prioritet BiH za naredni period.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: