{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


EU ponudila pomoć projektima Ministarstva odbrane

S
SRNA
14.3.2012. u 17:00
0
0
EU ponudila pomoć projektima Ministarstva odbrane
0
EU ponudila pomoć projektima Ministarstva odbrane
Peter Sorensen (Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen je na današnjem sastanku sa ministrom odbrane BiH Muhamedom Ibrahimovićem i zamjenicima Mirkom Okolićem i Marinom Pendeš ponudio pomoć za projekte Ministarstva odbrane BiH u narednom periodu.
Sorensen je podržao aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga, a posebno se interesovao za dalje pravce provođenja političkog dogovora u vezi sa knjiženjem perspektivne vojne imovine, pitanja budžeta Ministarstva odbrane, stanja municije i minsko-ekplozivnih sredstava, te projektima deminiranja.

Zahvalivši na pomoći koju EU pruža projektima Ministarstva odbrane BiH, prije svega, u uništavanju municije i naoružanja, Ibrahimović je istakao da su postojeći kapaciteti za uništavanje nedovoljni, ali da će se u narednom periodu intenzivnije raditi na uništavanju nestabilne municije.

Zamjenik ministra za politiku i planove Marina Pendeš upoznala je Sorensena o konkretnim podacima o stanju municije i minsko-ekplozivnih sredstava i uništavanju municije i naoružanja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na sastanku je razgovarano i o daljim aktivnostima na implementaciji političkog dogovora o perspektivnoj vojnoj imovini, te istaknuto da će Ministarstvo odbrane svoj dio uraditi profesionalno i u zadatim rokovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: