{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU osigurala 500.000 eura za Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH

F
30.3.2006. u 13:05
0
0
EU osigurala 500.000 eura za Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH
0
EU osigurala 500.000 eura za Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH
Evropska unija osigurala je 500.000 eura za twinning projekat koji će u narednih 18 mjeseci realizovati Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH i njegovi twinning partneri u Francuskoj i Sloveniji.
Projekat predviđa da tokom tog perioda službenici vlade BiH zajedno sa službenicima iz Francuske i Slovenije rade na izgradnji kapaciteta za koordinaciju formulisanja politike i procesa donošenja odluka, čime će se jačati rad Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, a samim tim i svih institucija Vijeća, kaže se u saopštenju Delegacije Evropske unije u BiH.

Twinning sporazumi su jedan od instrumenata koje Evropska unija koristi u pružanju podrške zemljama kandidatima kako bi ojačala njihove administrativne i institucionalne kapacitete radi pripreme za buduće članstvo u Evropskoj uniji.

Očekuje se da će te aktivnosti doprinijeti i efikasnijem radu i boljoj saradnji medu bh. institucijama i izmedu Generalnog sekretarijata i ostalih nivoa vlasti. Projektom će se takođe uspostaviti informacioni sistem za funkcioniranje Vijeća ministara BiH.

Zvanično potpisivanje Twinning sporazuma izmedu Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Ministarstva vanjskih poslova Francuske i Delegacije Evropske komisije u BiH bit će upriličeno sutra u Sarajevu u rezizdenciji ambasadora Francuske u BiH.

Sporazum će potpisati Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije Evropske komisije u BiH, Zvonimir Kutleša, direktor Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH i Gerard Bouscharain, predstavnik odjela Ministarstva vanjskih poslova Francuske
(FCI).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: