{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU finansirala usavršavanje iz engleskog jezika za 243 državna službenika u BiH

F
6.5.2007. u 13:29
0
0
EU finansirala usavršavanje iz engleskog jezika za 243 državna službenika u BiH
0
EU finansirala usavršavanje iz engleskog jezika za  243 državna službenika u BiH
Predstavnici Delegacije Evropske komisije u BiH uručit će sutra na svečanosti u Sarajevu certifikate za 243 državna službenika koji su uspješno završili obuku iz engleskog jezika za državne službenike.
Prvi ciklus obuke iz engleskog jezika za državne službenike finansirala je Evropska unije, a projekat je realizovan u saradnji sa Kongresnim servisnim centrom - Makedonija, Poslovnom školom Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva i Interlingua International House iz Sarajeva.

Cilj projekta je doprinijeti uspješnoj reformi administracije u Bosni i Hercegovini, kroz nadogradnju znanja stranih jezika državnih službenika. Kursevi će se održavati u četiri ciklusa tokom naredne dvije godine.

U prvom ciklusu engleski jezik su usavršila 243 državna službenika, i to iz institucija BiH 163, Federacije BiH 45 i Republike Srpske 35 službenika.

Državnim službenicima u Bosni i Hercegovini, kako na državnom, tako i na entitetskom nivou, omogućeno je da unaprijede svoje znanje iz engleskog jezika bez finansijske nadoknade. Primarni korisnici ovog projekta su državni službenici koji rade u institucijama Bosne i Hercegovine, a jedan od kriterija za odabir polaznika je potreba za komunikacijom na stranom jeziku.

Kursevi su realizirani u Sarajevu i Banjoj Luci i to kroz najmoderniju metodologiju rada, sa naglaskom na aktivno korištenje jezika. Predavači se služe autentičnim materijalima, kreiranim za potrebe državnih službenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: