{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ETF dobio licencu za trgovinu i snabdijevanje električnom energijom u BiH

F
29.6.2006. u 12:24
0
0
ETF dobio licencu za trgovinu i snabdijevanje električnom energijom u BiH
0
ETF dobio licencu za trgovinu i snabdijevanje električnom energijom u BiH
Državna regulatorna komisija za električnu energiju Bosne i Hercegovine (DERK) u srijedu je izdala kompaniji EFT Group prvu licencu za trgovinu i snabdijevanje električnom energijom na internom tržištu BiH, saopćeno je danas iz ove kompanije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Izdavanjem ove licence, EFT će, pored državnih elektroprivreda, električnom energijom moći da snabdijeva takozvane 'kvalifikovane potrošače' u BiH, fabrike koje godišnje troše velike količine električne energije.

"Ponuda EFT-a u BiH će povećati konkurenciju na domaćem tržištu električne energije, a to će svakako imati niz pozitivnih efekata za energetski sektor i niz industrija u zemlji. Cijene električne energije će biti realne, efikasnost u svim segmentima proizvodnje će se povećati, a gubici, koji su trenutno veliki, će se smanjiti. To će omogućiti da niz industrija u BiH napreduje u realnim uvjetima povećanjem konkurentnosti i efikasnosti", rekao je izvršni direktor EFT Group Džejm Naj.

Otvaranje domaćeg tržišta električne energije u BiH signalizira novu fazu u provođenju 'Atinskog sporazuma' iz 2002., koji predviđa stvaranje jedinstvenog tržišta električne energije i gasa u jugoistočnoj Evropi. Provođenje ovog sporazuma predstavlja jedan od najvažnijih procesa u približavanju BiH punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: