{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Esed Radeljaš ponovo u pritvoru, prihvaćena žalba Tužilaštva KS

Piše: M. N./Klix.ba
13.12.2017. u 21:20
209
175
Esed Radeljaš ponovo u pritvoru, prihvaćena žalba Tužilaštva KS
209
Esed Radeljaš ponovo u pritvoru, prihvaćena žalba Tužilaštva KS
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vrhovni sud Federacije BiH prihvatio je žalbu koju je uložilo Kantonalno tužilaštvo KS, te je Esed Radeljaš vraćen u pritvor u KPZ "Miljacka" u Sarajevu, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Kantonalni sud u Sarajevu pustio je Radeljaša iz pritvora 3. novembra zbog zdravstvenih problema Eseda Radeljaša, a bio je u pritvoru od novembra prošle godine.

Podsjećamo, Radeljaš je bivši ministar u Bosansko-podrinjskom kantonu i predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Eseda Radeljaša se sumnjiči za krivična djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, podstrekavanja na zloupotrebu položaja, davanja dara i drugih oblika koristi te pranja novca. Počinjenjem ovih krivičnih djela Esed Radeljaš pribavio je sebi i drugima protivpravnu imovinsku korist u iznosu od blizu milion KM.

Radeljaš je uhapšen u policijskoj akciji "Blok" u novembru 2016. godine. On se zajedno s Jasminom Horo, Nedžadom Kapetanovićem, Jusufom Čauševićem i Damirom Hadžićem u januaru izjasnio da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: