{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Erdogan: Svaka porodica u BiH mora imati najmanje petero djece

A
15.9.2012. u 18:31
1.095
Erdogan: Svaka porodica u BiH mora imati najmanje petero djece
1.095
Erdogan: Svaka porodica u BiH mora imati najmanje petero djece
Foto: Anadolija
Obraćajući se studentima Univerziteta u Sarajevu turski premijer Recep Tayyip Erdogan danas je posebno naglasio važnost povećanja nataliteta u Bosni i Hercegovini, jer je natalitet u ovoj zemlji u padu.
Istakao je kako se ova situacija treba promijeniti da bi ova zemlja imala "mlado i dinamično stanovništvo".

Shodno tome, premijer Erdogan je podsjetio na svoju izjavu u Turskoj kada je rekao da svaka porodica mora imati najmanje troje djece.

To bi, kako je podvukao, u slučaju Bosne i Hercegovine značilo da bi svaka porodica trebala da ima najmanje petero djece kako bi natalitet bio u porastu. Premijer Erdogan je to rekao gestikulirajući rukama, što je izazvalo simpatije svih prisutnih.

"Temelj ekonomije je ljudstvo. Ako ima ljudi ima i napora, kapitala, proizvodnje i potrošnje. Ako nema ljudi, tada nema ništa od navedenog. Shodno tome, uspjeh je u mladoj i dinamičnoj populaciji. Ekonomija se razvila zahvaljujući ljudima. Gdje nema ljudstva, ne možete se govoriti ni o ekonomiji. Danas je jedan od najvećih problema u evropskim zemljama populacija, to jeste veliki broj starih ljudi. Zbog toga bi Bosna i Hercegovina trebala nešto poduzeti da ne dođe u ovakvu situaciju", izjavio je Erdogan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: