{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Erdogan dolazi na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković

6.8.2012. u 15:55
64
Erdogan dolazi na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković
64
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan potvrdio je svoj dolazak u Sarajevo, na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković, koja se ove godine dodjeljuje u povodu jubileja 550 godina otkako je Isa beg Ishaković osnovao Sarajevo.
Ove godine se navršilo tačno 550 godina otkako je Isa-beg Ishaković podigao prvu građevinu u Sarajevu, malu, trošnu musafirhanu, u kojoj je dijeljena besplatna čorba za sirotinju i putnike namjernike. Upravo od te davne 1462. godine, računa se i zvanična historija Sarajeva.

Upravni odbor za dodjelu nagrade Isa-beg Ishaković je već u januaru, na stranicama našega portala, 2012. godinu proglasio godinom Isa-bega Ishakovića, najavljujući niz prigodnih svečanosti, zaključno sa 4. odnosno 15. septembrom ove godine, kada će u Narodnom pozorištu u Sarajevu biti održane dvije Centralne svečanosti u povodu jubileja te dodjela nagrada Isa beg Ishaković za 2012. godinu.

Najzvučnije ime ovogodišnje dodjele svakako je turski premijer Recep Tayyip Erdoğan, za čiji smo dolazak dobili potvrdu od strane Upravnog odbora za dodjelu nagrade Isa beg Ishaković.

“Veliki prijatelj Sarajeva i Bosne i Hecegovine, Recep Tayyip Erdogan, Premijer Republike Turske, i jedan od vodećih svjetskih lidera današnjice, potvrdio je svoj dolazak na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković, što je isključivi cilj njegove posjete našoj zemlji. Na tu ukazanu čast smo izrazito ponosni. To je dakako, velika čast i za naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu”, potvrdio je za naš portal član Upravnog odbora, sarajevski književnik Amel Suljović, na čiju je inicijativu, Društvo Klepsidra, 2007. godine, utemeljilo nagradu Isa beg Ishaković, kao dostojan hommage utemeljitelju gradova Novog Pazara i Sarajeva, Isa-begu Ishakoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: