{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EPuBiH podržava načelnika općine Zenica

F
24.7.2007. u 17:59
0
0
EPuBiH podržava načelnika općine Zenica
0
EPuBiH podržava načelnika općine Zenica
Zenica
Anonimna prijava protiv načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića ima sve znakove i simptome namještene, revanšističke igre u cilju rušenja Smajlovićevog ugleda i djela, a što je veći dio građana Zenice na prvi pogled prepoznao i prozreo i mi apeliramo na sve odgovorne da ovaj slučaj što prije objektivno ispitaju i javnosti prezentiraju rezultate istrage, reakcija je Evropskog pokreta u BiH ( EPuBiH) na optužbe protiv načelnika Zenice.
U saopćenju upućenom medijima EPuBiH objašnjava kako podržava svaku akciju državnih institucija i organa usmjerenu ka suzbijanju svih oblika korupcije i kriminala u BiH, a ne podržava zlonamjerne, stihijske, revanšističko-političke ili druge oblike napada na ugledne i čestite građane BiH koji su motivirani uništenjem rezultata njihovog rada i truda.

"Dovođenje imena načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića u vezu s kriminalnim radnjama, da nije tragično i žalosno - bilo bi komično i smiješno, imajući u vidu šta i koliko su od ove zemlje i naroda otuđili i prisvojili aktualni političari i "sposobni" menadžeri a da gotovo niko nije pozvan na odgovornost!", stoji u saopćenju.

EPuBiH ističe kako je u nepune tri godine rada Smajlović stvorio pozitivnu klimu za život i egzistenciju svojim sugrađanima i svim dobronamjernim žiteljima BiH tako da je danas Zenica moderan, perspektivan grad s evropskim predispozicijama i mogućnostima.

Smajlović je u samo tri godine rada za svoj grad i svoju BiH uradio više nego njegovi prethodnici u deset ili dvadeset godina, a dokaz tome su cijene nekretnina koje su u ovom periodu gotovo udvostručene, pa je m2 poslovnog prostora u Zenici dostigao sumu od 2.000 ili više eura, što je znak da je ovaj grad postao veoma interesantna destinacija za biznis u BiH, ali i mnogo šire na Balkanu.

Kilometri obnovljenih puteva, mostovi, ulice, pločnici, mnoštvo škola, ustanova i sportskih terena širom zeničke općine samo su dio djela načelnika Smajlovića u ovom periodu, koji bi zbog svojih vizionarskih pogleda, trebalo da bude inspiracija ostalim načelnicima, ali i političarima BiH, stoji u saopćenju.

Evropski pokret u BiH je načelniku Smajloviću odao priznanje za njegov rad 9. maja 2007. proglašavajući općinu Zenica "Evropski otvorenim gradom" a Smajlovića "Najtolerantnijom ličnošću BiH" a u septembru će Smajović biti proglašen i počasnim predsjednikom EPuBiH.

Otvorenost općine Zenica za sve dobronamjerne ljude i progresivne ideje, napredan i moderan načelnik, koji zajedno garantiraju prosperitet i boljitak, bili su glavni motivi rukovodstvu EPuBiH da početkom februara donese odluku da svoje sjedište od 1. septembra 2007. preseli u Zenicu, čime bi ovaj grad trebalo postati centar evropskih integracija nevladinog sektora BiH, saopćeno je iz EPuBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: