Predostrožnost
68

Epidemiološka služba u Visokom izolira članove porodice zaražene osobe

FENA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Epidemiološka služba Grada Visokog danas je dobila informaciju da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen prvi zaraženi koronavirusom iz Visokog.

Riječ je o muškoj osobi koja je boravila u Konjicu na proslavi godišnjice preduzeća "Igman". Osoba se sama prijavila Epidemiološkoj službi, a s obzirom na to da je imala određene simptome, testirana je i nalaz je potvrdio da je ta osoba pozitivna na koronavirus, saopćeno je iz Press službe Grada Visoko.

Navodi se da će Epidemiološka služba pokrenuti sve aktivnosti izolacije članova porodice koji su bili u kontaktu sa tom osobom te da na sreću ta osoba nije ostvarila puno kontakata od dana proslave.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić istakla je da građani moraju ostati prisebni i smanjiti što je moguće više kontakte sa osobama, a pojačati mjere preventive.

"Danas se u okviru Doma zdravlja otvara i Krizni štab. Bit će otvorene i 24-satne ljekarske linije za prvu pomoć. Pozivam građane da budu naši partneri, a bit će to ako budu odgovorni i poštovali sve naredbe i odluke kriznih štabova", kazala je Babić.