Entitetske vlade ne uplaćuju novac za finansiranje Međureligijskog vijeća BiH

Klix.ba
9.12.2015. u 15:57
10
15
Entitetske vlade ne uplaćuju novac za finansiranje Međureligijskog vijeća BiH
10
Entitetske vlade ne uplaćuju novac za finansiranje Međureligijskog vijeća BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas je u Sаrаjevu, u prostorijаmа Međureligijskog Vijećа u Bosni i Hercegovini, održаnа vanredna sjednicа Izvršnog odbora Međureligijskog vijećа.
Na sjednici je razmatrana teška finansijska situacija Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini te je Izvršni odbor zauzeo slijedeći stav:

"Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini se zbog izostanka uplata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, koje su se za to obavezale Protokolom o saradnji s Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini, nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. I dalje očekujemo od nadležnih institucija sa kojima Međureligijsko vijeće u BiH ima potpisane Protokole o saradnji, a još uvijek nisu ispunili svoje obaveze, da izmire svoje finansijske obaveze prema Vijeću u što skorijem vremenu kako ne bi došlo do prestanka funkcionisanja Vijeća", navodi se u saopćenju Međureligijskog vijeća BiH.

Međureligijsko vijeće se zahvalilo Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Vijeća ministara BiH i Vladi Brčko distrikta koji su ispunili preuzete obaveze prema Međureligijskom vijeću u BiH i izvršili uplate novčanih sredstava za 2015. godinu.


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: