BiH
0

"Enjoy Life" na turskoj televiziji

FENA
U prostorijama Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) danas je potpisan Protokol o suradnji između FIPA-e i turske državne televizije TRT.

Prema ovom Protokolu, TRT će u narednih godinu dana emitirati tri poluminutna bh. promotivna turistička spota ,,Enjoy Life", prilagođena i prevedena na turski jezik. Isti se spotovi od početka oktobra emitiraju na CNN-u.

S ciljem podsticanja saradnje i razvoja međusobnih odnosa na područima od zajedničkog interesa, a prvenstveno u promociji prirodnih i kulturno-historijskih ljepota, turističkih kapaciteta i stranih ulaganja u privredu BiH i Turske, FIPA i TRT su se obavezale da će podsticati međusobnu suradnju u oblasti medijske promocije prirodnih i kulturno-historijskih vrijednosti obiju zemalja, kao i ekonomsku, naučnu, kulturnu i sportsku saradnju između dvije države.

TRT se, u tom smislu, bez bilo kakve naknade, sukcesivno emitirati spot ,,Enjoy Life", a FIPA prihvata da će raditi na dogovaranju emitiranja adekvatnog reklamnog spota Turske na odgovarajućem javnom RTV servisu BiH.

Stranke razvijaju i druge oblike saradnje u oblasti promotivnih aktivnosti i to kroz razmjenu informacija i iskustava, organizaciju zajedničkih događaja-sastanaka, konferencija, okruglih stolova, foruma na kojima sudjeluju stručnjaci i obje stranke, organizaciju zajedničkih konsulacija, inicijativa i aktivnosti s ciljem ostvarivanja što boljih postignuća obiju stranaka na području promotivnih aktivnosti država, stručno usavršavanje kroz organizaciju seminara o pitanjima promocije, isl.

Protokol su potpisali Direktor FIPA-e Haris Bašić i za TRT Ahmet S. Sabuncu, saopćeno je iz FIPA-e.