BiH
0

"Enjoy life in B&H“ u Francuskoj osvojio nagradu u kategoriji turizam

FENA
Bosansko-hercegovački turističko – promotivni film "Enjoy life in B&H" upravo je osvojio još jednu vrijednu nagradu, saopćeno je iz Odjela za medije Turističkog udruženja/udruge u BiH.

Na 3. međunarodnom festivalu poslovnih, industrijskih, informacionih filmova i interaktivnih programa u okviru jubilarnog 20. FIMAC – Le Creusot Festivala u Francuskoj, promotivni film „Enjoy life in B&H“ osvojio je nagradu u kategoriji turizam. Nagradu je preuzela Envera Mahić, ministar – savjetnik Ambasade BiH u Francuskoj.

Više od 500 stručnjaka iz 10 različitih oblasti pregledalo preko 200 uradaka koji su učestvovali u konkurenciji, te prisustvovalo stručnim debatama, prezentacijama proizvoda i tehničkim seminarima.

Vrijedi napomenuti da je FIMAC-Le Creusot Festival jedini francuski festival posvećen video-materijalu u svrhu poslovne komunikacije privatnih i javnih organizacija.

Nagrađeni četverominutni film proizvela je produkcijska kuća „Refresh“ za potrebe turističkog klastera u Bosni i Hercegovini, putem kojeg FIPA promovira ulaganja u BiH. Proizvodnju pomenutog filma i 9 spotova, od po 20 sekundi, podržao je USAID-ov Projekat podizanja konkurentnosti razvojem klastera.

Ovakvo značajno priznanje na vodećem festivalu komercijalnog filma u Francuskoj bez sumnje će dodatno zainteresirati turiste iz cijelog svijeta za posjetu Bosni i Hercegovini.

Turističko udruženje u BiH smatra da prikazivanje i nominovanje bh. turističko-promotivnog materijala na ovoj i sličnim manifestacijama doprinosi kvalitetnijem i bržem mijenjanju imidža Bosne i Hercegovine u okruženju i na međunarodnoj sceni, navodi se u saopćenju.