|

"Enjoy Life" dobitnik međunarodne nagrade

"Enjoy Life" dobitnik međunarodne nagrade
0
F
FENA
17.10.2006. u 14:49
0
komentara
0

dijeljenja
"Enjoy Life" dobitnik međunarodne nagrade
Bosanskohercegovački turističko-promotivni film "Enjoy Life" ("Uživaj život u BiH") osvojio je prvu nagradu na 9. međunarodnom festivalu turističkog filma SW ITF 2006 'CRO održanom u Splitu od 11. do 14. oktobra.
"Enjoy Life" je odlukom međunarodnog žirija, proglašen najboljim među 133 promotivno-turistička filma iz 44 zemlje.

Nagrađeni četverominutni film proizvela je produkcijska kuća "Refresh" za potrebe Turističkog klastera BiH. Proizvodnju tog filma i devet spotova od po 20 sekundi, podržao je USAID Projekt podizanja konkurentnosti razvojem klastera.

SW ITF 2006 'CRO se održava kao dio šire međunarodne manifestacije koja, pored festivala filma, obuhvata i INTERSTAS '2006/ Evropski klub zaslužnih za turizam, te AEFP/EFE-CRO 2007 – predstavljanje hrvatskih kandidata za “Entente Florale Europe-2007”.

Ova, već tradicionalna, međunarodno afirmirana manifestacija, stekla je reputaciju vrlo dinamične i važne priredbe u oblasti turizma, turističkog filma, ekologije i održivog razvoja ove regije, saopćeno je iz Turističkog udruženja u BiH.

Udruženje smatra da prikazivanje i nominovanje bh. turističko-promotivnog materijala na ovoj i sličnim manifestacijama doprinosi kvalitetnijem i bržem mijenjanju imidža Bosne i Hercegovine u okruženju i na međunarodnoj sceni.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.